Rozeta pizzowa do odrywania

Rozeta pizzowa do odrywania

4.8 16 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 130 g wody
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru
Nadzienie
  • 60 cebula przekrojona na pół
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 85 g szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
  • 85 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 45 g koncentratu pomidorowego
  • ¼ łyżeczki cukru
  • ¾ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
  • mąka pszenna do oprószenia
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mleka

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1003.9 mg
Białko 17.7 g
Kalorie 1834.7 kJ / 438.5 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 53.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...