Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pomidora, pokrojonego w ćwiartki
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 laska wanilii
- 650 g śliwek, dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
- 200 g borówek amerykańskich, świeżych
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2542 kJ / 599 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 144 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 Min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Dżem malinowy
40min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 Min
Dżem z winogron
30min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min