Urządzenia i Akcesoria
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 słoiki
Składniki
-
150 g pomidora pokrojonego w ćwiartki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 laska wanilii
-
650 g śliwek, dojrzałych bez pestek, przekrojonych na pół
-
200 g borówek amerykańskich świeżych
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
2542 kJ /
599 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
144 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min