Urządzenia i Akcesoria
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 słoiki
Składniki
-
2 - 4 czerwone papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi lub bez, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 ząbki czosnku
-
2800 - 3200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
-
2 - 4 łyżeczki soli
-
40 g oleju
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1517.5 mg
Białko
7 g
Kalorie
1008 kJ /
240.8 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
32.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ketchup
1 godz. 20 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min