Polpo alla Luciana

Polpo alla Luciana

4.9 83 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • spicchi di aglio
    3
  • peperoncino secco piccante
    1
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di polpo fresco (1 intero o 2 polpi da 500-600 g circa)
    1000 - 1200 g
  • di pomodori ciliegino in scatola, scolati
    350 g
  • di concentrato di pomodoro
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di olive nere denocciolate
    60 g
  • di capperi sotto sale sciacquati ed asciugati
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 217.2 kcal / 908.5 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 4.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 168.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...