Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di verdure miste a pezzi o ritagli di verdura (es. bucce di carote, sedano)
- 1 cipolla, con la buccia, a metà
- 50 g di funghi freschi a pezzi
- 2 spicchi di aglio, con la buccia
- 1 - 2 foglie di alloro secche
- 4 grani di pepe di Giamaica
- 10 grani di pepe nero
- 2 rametti di timo fresco, interi
- 2 rametti di rosmarino fresco, interi
- 1500 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 391.7 kJ / 93.7 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1634.7 mg
Alternatywne przepisy
Brodo di carne (7-9 mesi)
1h
Purè di patate (TM6)
1h
Brodo vegetale a Cottura Lenta
4h 15min
Brodo vegetale (5-6 mesi)
35min
Brodo di gallina
4h 10min
Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta
1h
Brodo vegetale (Bimby Friend)
1h
Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici
45min
Brodo di verdure con noodles di omelette
50min
Brodo di manzo
3 Std. 50 Min
Spaghetti al sugo di polpettine
1 Std. 30 Min
Sugo al basilico
1sa 10 dk