Lasagne zucca e salsiccia

Lasagne zucca e salsiccia

4.7 137 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • uova
    2
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
Condimento
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    100 g
  • di salsiccia fresca a pezzi, senza il budello
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di vino bianco
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di zucca a tocchetti (1 cm circa)
    800 g
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di acqua
    50 g
Besciamella
  • di latte
    1000 g
  • di farina tipo 00
    80 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    5 g
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1112.3 kcal / 4653.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 85.2 g
Węglowodany 54.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 26.6 g
Sód 1318.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...