Lasagne zucca e salsiccia

Lasagne zucca e salsiccia

4.7 184 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta all'uovo
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Condimento
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di salsiccia fresca a pezzi, senza il budello
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di vino bianco
  • 1 spicchio di aglio
  • 800 g di zucca a tocchetti (1 cm circa)
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 50 g di acqua
Besciamella
  • 1000 g di latte
  • 80 g di farina tipo 00
  • 80 g di burro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1318.4 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 4653.8 kJ / 1112.3 kcal
Tłuszcz 85.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 26.6 g
Węglowodany 54.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...