Polpette fritte

Polpette fritte

4.8 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
50 pezzi

Składniki

  • 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi
  • 60 g di latte
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 4 rametti di menta fresca le foglioline lavate
  • 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di carne di vitello trita
  • 200 g di carne di manzo trita
  • 200 g di carne di maiale trita
  • 2 uova
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • semola di grano duro q.b.
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • olio di arachidi q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 69 kcal / 287 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 1.2 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 63.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...