Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi
- 60 g di latte
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 4 rametti di menta fresca, le foglioline lavate
- 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di carne di vitello trita
- 200 g di carne di manzo trita
- 200 g di carne di maiale trita
- 2 uova
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- semola di grano duro q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 287 kJ / 69 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 63.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle di patate aromatiche
45 dk
Frittelle di riso
1sa
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4sa
Marinata per pollo piccante
10 Min
Mondeghili
40 dk
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Baguette pancetta e provolone
5j 30 menit
Spaghetti al sugo di polpettine
1 godz. 30 min
Frittata di linguine
35 dk
Polpette di patate ed erbe aromatiche (senza uova)
1sa
Calzone fritto
5sa
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
2h 20min