Polpette fritte
TM6

Polpette fritte

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 60 g di pane fresco o raffermo a pezzi
  • 60 g di latte
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 4 rametti di menta fresca, le foglioline lavate
  • 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 200 g di carne di vitello trita
  • 200 g di carne di manzo trita
  • 200 g di carne di maiale trita
  • 2 uova
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 5 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • semola di grano duro q.b.
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • olio di arachidi q.b.

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
287 kJ / 69 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
1.2 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
0.1 g
Sód
63.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy