Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di sale
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 100 g di vino bianco
- 500 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 318 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 0.1 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 min
Pasta risottata alle vongole
1h
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Tonno in agrodolce
1h
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Insalata di calamari al limone
35 min
Orata al sale
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Insalata di calamari e pesche
40min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Insalata di calamari
55 min