Pesto alla trapanese

Pesto alla trapanese

4.7 118 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di mandorle pelate
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 250 g di pomodori pelati sgocciolati
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 388.2 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 2113.5 kJ / 505.3 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 66.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...