Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di pecorino, a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 250 g di pomodori pelati, sgocciolati
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113.5 kJ / 505.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 388.2 mg
Alternatywne przepisy
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Pesto di melanzane
10min
Frutta Martorana
27 Std. 30 Min
Busiate al forno con pesto alla trapanese
1h
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Tartine con tonno sottovuoto, cipolle in agrodolce e crema di formaggio
1h
Granita di gelsi
15min
Pesto alla siciliana
15min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Pesto di pomodori secchi
10min
Panelle
1 Std. 25 Min