Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolla rossa a listarelle
- 250 g di taccole fresche a tocchetti (2 cm)
- 300 g di farro perlato (cottura 25minuti)
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di prosciutto crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1729.5 kJ / 413.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 784.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa frantoiana
45min
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppa di porri e orzo
45min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1 Std.
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Mesciua spezzina
1 Std.
Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo
40min
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 Std. 20 Min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 Std. 30 Min
Fettine saporite di tacchino con orzo allo zafferano
2 Std.
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 Min