Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 3 uova
- 300 - 310 g di farina tipo 00
- 30 g di latte intero
- 35 g di fecola di patate
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 40 g di burro
Ripieno al cocco e terminare la preparazione
- 100 g di ricotta
- 30 g di cocco disidratato grattugiato
- 40 g di latte condensato
- olio per frittura q.b.
- miele q.b. per servire
- codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 244.8 kJ / 58.5 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 9.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittelle di ricotta e zafferano (Arrobiolus sarde)
1h 15min
Crostata alle albicocche
2h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4sa
Pesche dolci
2h
Làciàditt (Frittelle dolci)
1 godz. 40 min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1 godz. 30 min
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Colomba
9 Std.
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1sa
Òss de mòrd (Ossa da mordere)
1 godz. 30 min
Chiacchiere allo yogurt
1 Std. 5 Min
Frittelle di mele e arancia
1 Std. 5 Min