Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
350
g di farina di quinoa
lub 350 g di farina senza glutine -
25
g di lecitina di soia
lub 25 g di psillio - 2 uova
- 80 g di zucchero + q.b.
- 70 g di olio neutro
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 30 g di liquore all'arancia
- 30 g di acqua
- olio da cucina, spray q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 326 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Colomba veloce (senza glutine)
1h
Castagnole
1 godz. 20 min
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14h
Plum cake frutta candita e uvetta (senza glutine)
2h 15min
Crostatine alla confettura di albicocche (senza glutine)
3 Std. 50 Min
Colomba (senza lattosio)
7h 30min
Torta alla crema e albicocche (senza glutine)
1h 5min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Ciambellone senza glutine
40 min