Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 150 g di zucchero
- 5 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
Crema allo zabaione
- 60 g di Marsala
- 60 g di vino bianco
- 6 tuorli
- 120 g di zucchero
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 180 g di caffè espresso
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2282 kJ / 545.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 353.3 mg
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale ripieno alle prugne (TM6)
3 Std. 10 Min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Semifreddo allo zabaione
12 Std. 15 Min
Zabaione al liquore d'arancia
15 Min
Semifreddo al caramello salato
11 Std.
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12h
Seppie ripiene a Cottura Lenta con polenta bianca
5h
Crema chiboust
1 Std.
Crema mousseline
1 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1 Std. 30 Min