Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 150 g di zucchero
- 5 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina tipo 00
Crema allo zabaione
- 60 g di Marsala
- 60 g di vino bianco
- 6 tuorli
- 120 g di zucchero
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 180 g di caffè espresso
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2282 kJ / 545.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Sód
- 353.3 mg
Alternatywne przepisy
Crème caramel (TM6)
4 Std.
Pan di Spagna
1h
Mousse al cioccolato fondente con panettone
3 Std. 20 Min
Zabaione al liquore d'arancia
15 Min
Cigni alla crema diplomatica
2h
Tiramisù al caramello
4 Std. 50 Min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2 godz. 15 min
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12 Std.
Liquore all'uovo
97 godz. 30 min
Crema mousseline
1h
Millefoglie
5sa
Zuppa inglese
6 Std.