Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle verdi
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di farina di semola di grano duro rimacinata
- 70 g di spinaci freschi in foglia, lavati
- 2 uova
- 15 g di olio extravergine di oliva
Ragù di culatello
- 200 g di Culatello a fette
- 100 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di vino bianco secco
-
250
g di brodo di carne
lub 250 g di acqua + 1 cucchiaino di dado per brodo di carne - 20 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Parmigiano reggiano grattugiato a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2244.6 kJ / 536.5 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Ravioli con ripieno di carne
1 Std. 40 Min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Pasta fresca ai fiori di zucchina
1 Std. 15 Min
Pasta fresca integrale all'uovo
1 Std. 40 Min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Ravioli di zucca e timo in brodo di agnello
8h 50min
Fettuccine all'abruzzese
1h
Pasta fresca (vegan)
1h 10min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Gnocchi al ragù
2 Std. 10 Min
Tagliatelle al ragù
1h 10min