Tagliatelle verdi con ragù di culatello

Tagliatelle verdi con ragù di culatello

3.8 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle verdi
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di farina di semola di grano duro rimacinata
  • 70 g di spinaci freschi in foglia lavati
  • 2 uova
  • 15 g olio extravergine di oliva
Ragù di culatello
  • 200 g di Culatello a fette
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 40 g di vino bianco secco
  • 250 g brodo di carne
    250 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 4.3 mg
Białko 20.7 g
Kalorie 2244.6 kJ / 536.5 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...