Il tiramisù (senza glutine) di Damiano Carrara

Il tiramisù (senza glutine) di Damiano Carrara

3.7 38 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 fette

Składniki

Savoiardi
  • 180 g di albumi
  • 150 g di zucchero + q.b.
  • 105 g di farina di riso
  • 45 g di amido di mais (maizena)
  • 1 g di sale
  • 120 g di tuorli
  • 2 g di scorza di limone tritata
  • zucchero a velo q.b.
Pate à bombe al mascarpone
  • 270 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 270 g di mascarpone
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 240 g di tuorli
  • 200 g di zucchero
  • 70 g di acqua
  • 10 g di gelatina in fogli ammollata in 50 g di acqua, poi sciolta
Bagna al caffè
  • 250 g di acqua
  • 75 g di zucchero
  • ½ arancia la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 g di cardamomo in polvere
  • 250 g di caffè espresso freddo
Terminare la preparazione
  • cacao amaro in polvere a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 666.1 kcal / 2787.3 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 74.6 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 18.6 g
Sód 165.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...