Urządzenia i Akcesoria
Sernik z żurawiną
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
20 porcji
Składniki
Spód z czarnym kakao
-
230 g mąki pszennej
-
170 g cukru
-
50 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego Dr. Oetker®
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
Masa serowa
-
170 - 220 g żurawiny, mrożonej170 - 220 g żurawiny, świeżej
-
1000 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
350 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
6 jajek
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
180 g cukru
-
3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM, Dr. Oetker®3 łyżeczki cukru z wanilią Dr. Oetker®
-
2 białka
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa z białej czekolady
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
35 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
489.1 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
2055.9 kJ /
491.4 kcal
Tłuszcz
31.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Węglowodany
38.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 godz. 30 min
Kakaowa babka z Varomy z polewą czekoladową
3 godz. 20 min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6 godz. 30 min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min