Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili

Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili

4.3 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje

Składniki

Kremowe purée z cheddarem i suszonymi pomidorami
  • 20 g sera cheddar pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 400 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki soli
  • 180 g mleka
Krewetki z chili
  • 1 ząbek czosnku
  • ¼ - ½ czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 - 230 g krewetek surowych, obranych (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do dekoracji
  • suszone płatki chili do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1145.4 mg
Białko 27.2 g
Kalorie 1981.5 kJ / 473.6 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 53.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...