Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami

4.5 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
7 kawałków

Składniki

  • 2 jajka
  • 35 g migdałów, w płatkach
  • 1 szczypta soli
  • 110 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    110 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • 70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 110 g mąki gryczanej (patrz wskazówka)
  • 70 g mąki migdałowej (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ⅔ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • ⅔ - 1 ¼ gruszki obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • erytrytol waniliowy, do oprószenia (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 171.3 mg
Białko 7 g
Kalorie 1116.3 kJ / 266.8 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...