Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
90 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)
-
80 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)
-
60 g migdałów, w płatkach
-
8 jajek
-
200 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
31.1 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
587.7 kJ /
140.5 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 Std.
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bezglutenowy spód do tarty
35 Min
Mąka ryżowa
5 Min
Mąka gryczana
5 Min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 Std. 50 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 Std. 30 Min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 Std. 30 Min