
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)
- 60 g migdałów, w płatkach
- 8 jajek
- 200 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 140.5 kcal / 587.7 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 31.1 mg