Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)
- 80 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)
- 60 g migdałów, w płatkach
- 8 jajek
- 200 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 587.7 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 31.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48h
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1h 50min