Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)

Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)

4.8 91 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji

Składniki

  • 90 g mąki ryżowej, białej (patrz wskazówka)
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego (opcjonalnie)
  • 60 g migdałów, w płatkach
  • 8 jajek
  • 200 g cukru

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 31.1 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 587.7 kJ / 140.5 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...