Capesante gratinate

Capesante gratinate

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 100 g di scalogno a metà
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di Whisky
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di farina tipo 00
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 3 pizzichi di paprika in polvere, affumicata
  • 350 g di capesante con la corolla (circa 12 pezzi) + 4 conchiglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 2646 mg
Białko 101.3 g
Kalorie 6889.5 kJ / 1646.6 kcal
Tłuszcz 113.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 59.1 g
Węglowodany 51.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...