Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso

Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso

4.5 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 porzione

Składniki

Sovracosce di pollo e salsa piccante
  • spicchi di aglio a metà
    2 - 3
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolle dorate a fette
    200 g
  • di pomodori maturi a pezzi
    150 g
  • di peperone rosso pulito e a pezzi
    300 g
  • di chili in polvere (opcjonalnie)
    1 cucchiaio
    1 peperoncino rosso piccante
  • di paprica dolce o piccante, a piacere
    1 cucchiaio
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    10 g
  • di origano secco
    1 ½ cucchiaino
  • di aceto di vino rosso
    20 g
  • di zucchero
    15 g
  • di pepe nero macinato
    ½ cucchiaino
  • di sovracosce di pollo senza pelle
    800 g
  • di brodo di pollo (vedere varianti)
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Riso
  • di acqua
    600 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di riso a chicco lungo
    300 g
  • limone (opcjonalnie) a spicchi
    1

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 646 kcal / 2706 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...