Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate

Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate

4.4 10 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 10 g di sale
  • 250 g di patate pelate e a cubetti (1 cm)
  • 300 g di fagiolini verdi freschi puliti e a tocchetti (1 cm)
  • 160 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm circa)
  • 400 g di zucchine a pezzi (3 cm)
  • 12 g di foglie di basilico fresche lavate e asciugate
  • 60 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 5 pizzichi di sale
  • 90 g olio extravergine di oliva
  • 700 g di latte intero
  • 60 g di farina tipo 00
  • 60 g di burro a tocchetti + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
  • 300 g di pasta secca tipo lasagne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 891.9 mg
Białko 24.1 g
Kalorie 2978.7 kJ / 711.8 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 63.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...