Risotto zafferano e panettone

Risotto zafferano e panettone

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 900 - 950 g di acqua
  • 2 cucchiaini di amido di mais (10 g circa)
  • 15 - 20 pistilli di zafferano
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli cottura 17-18 minuti)
  • 1 ½ dado di carne o vegetale
  • 1 - 2 fette di panettone
  • 40 g di burro a pezzi
  • ½ scorza di arancia grattugiata
  • 1 cucchiaio di aceto di vino bianco (opcjonalnie)
  • 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • uva passa q.b. per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 71.6 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2130.5 kJ / 509.3 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 86.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...