Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 - 950 g di acqua
- 2 cucchiaini di amido di mais (10 g circa)
- 15 - 20 pistilli di zafferano
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli cottura 17-18 minuti)
- 1 ½ dado di carne o vegetale
- 1 - 2 fette di panettone
- 40 g di burro a pezzi
- ½ scorza di arancia grattugiata
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco (opcjonalnie)
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- uva passa q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2130.5 kJ / 509.3 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 86.2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 71.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema di verdure invernale
50 min
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Finte cosce di pollo con salsa piccante
1 godz. 30 min
Risotto con verdure e sogliola
40 min
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3h
Risolatte con mele e cannella (TM6)
50 min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Bougatsa
1h
Liquore alle caramelle al latte
192u.
Crema di carote
40 min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3h
Risotto mele, speck e timo
40 min