Spaghetti al forno con salsa di lenticchie

Spaghetti al forno con salsa di lenticchie

4.3 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 120 g di Parmigiano Reggiano media stagionatura, a pezzi (2-3 cm)
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 600 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 uova
  • 700 - 800 g di passata di pomodoro
  • 5 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate
  • 1 cucchiaio di erbe aromatiche miste secche
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 250 g di pasta secca lunga, tipo spaghetti (non troppo grossi)
  • 150 g di peperone rosso pulito e a fette
  • 100 g di salame a fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 674.6 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 2644.7 kJ / 632.1 kcal
Tłuszcz 42.1 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...