Wersje kompatybilne
Insalata di pasta estiva con frutta e verdura
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g di albicocche a spicchi
lub 200 g di pesche a spicchi - 70 g di cipolla rossa a spicchi
- 250 g di pomodorini a metà
- 180 - 200 g di lattuga romana a pezzi
- 1200 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 250 g di pasta integrale corta
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di peperoncino rosso secco
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 200 g di burrata, sfilacciata
- semi misti (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2116 kJ / 505.8 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1195 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di finocchio, sedano e mela (TM6)
15min
Insalata di riso venere
40 min
Insalata di patate, ceci e spinaci
1h
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40 min
Insalata di patate alla greca
1h
Insalata nizzarda
30 min
Wraps con verdure e crema alle erbe (TM6)
45 min
Sformato di pasta al tonno
30 min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 min
Pasta caprese
20 min
Pasta fredda alla caprese
40 min
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30 min