Urządzenia i Akcesoria
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
Sos holenderski
-
240 g masła pokrojonego na kawałki
Jajka po benedyktyńsku
-
1745 g wody
-
1 ½ - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 żółtka
-
2 szczypta soli
-
2 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
6 jajek rozmiar L
-
50 g octu (patrz wskazówka)
-
3 bułki, np. kajzerki3 bułeczki English Muffins
-
6 - 10 plastrów wędzonego łososia (120-150 g)
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
540 mg
Białko
15 g
Kalorie
1110 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM6, TM7)
1 godz.
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40 min
Jajka w koszulce na Varomie
30 min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Croque Madame
35 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40 min
Tacos z krewetkami
25 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min