Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami

Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami

3.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

Klopsiki
  • 75 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    75 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ½ czerwonej cebuli (ok. 100 g), przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 - 20 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 - 450 g wegańskiego odpowiednika surowego mięsa mielonego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 25 g bułki tartej
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia
Pasta Vodka
  • 500 - 550 g makaronu, suchego, krótkiego typu rigatoni lub penne
  • 6 - 7 ząbków czosnku
  • 15 g masła
  • 25 g oliwy z oliwek
  • woda do gotowania makaronu
  • sól do gotowania makaronu
  • 110 g koncentratu pomidorowego
  • 230 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 60 g wódki
  • 150 g śmietany UHT, 18% tłuszczu (słodkiej)
  • bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 839.5 mg
Białko 57 g
Kalorie 3467 kJ / 828.6 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 102.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...