Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 sztuki
Składniki
Ciasto na tartaletki
-
40 g płatków owsianych, górskich
-
40 g wiórków kokosowych
-
½ jajka (patrz wskazówka)
-
30 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
15 g syropu klonowego
Krem czekoladowy z awokado
-
10 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
-
20 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao
-
60 g awokado dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
60 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
10 g syropu klonowego
-
sok z limonki z ¼ szt.
-
½ kiwi pokrojonego w plastry, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
72.8 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1529.5 kJ /
365.6 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada kawowo-orzechowa
2 godz. 30 min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2 godz. 30 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Mus z białej czekolady z wodą z ciecierzycy
3 godz. 30 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Sernik miętowy na spodzie brownie
10 godz. 15 min
Burgery z buraka
3 godz. 25 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min