Insalata di polpo e patate

4.8 312 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Condimento
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di succo di limone, spremuto fresco
Polpo e patate
  • 400 g di acqua
  • 100 g di vino bianco
  • 1 cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco interi
  • 700 g di polpo fresco
  • 350 g di patate pelate e a tocchetti (3 cm)
  • sale a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 796.4 mg
Białko 21.2 g
Kalorie 1126.3 kJ / 269.3 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 18.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...