Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pomodorini ciliegia a metà
- 1 spicchio di aglio
- 350 g di melanzane a dadini (2 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di zucchero
- 70 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 8 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 700 g
- Kalorie
- 3969 kJ / 949 kcal
- Białko
- 31.6 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 81.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 3666.3 mg
Alternatywne przepisy
Pesto mandorle e basilico
10 Min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Pesto di scarola e pecorino
15 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Polpette di ricotta al sugo
50min
Pasta fredda alla norma
30min
Pesto di lattuga
15 Min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Pasta al pesto di fagiolini
30min
Polpette di zucca
1 Std. 30 Min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30min