Cottura del riso basmati

Cottura del riso basmati

3.2 479 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 porzioni

Składniki

  • 200 - 400 g di riso basmati bianco (cottura 10-12 minuti)
  • 400 - 600 g di acqua
  • ½ - 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • ½ - 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 5 porzioni

Sód 1897 mg
Białko 27 g
Kalorie 6133 kJ / 1466 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 311 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...