Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmezaanse kaas in stukken gesneden
- 2 takjes peterselie, vers
- 600 g water
- 350 g aardappelen, in hun geheel
- 250 g Chinese kool in stukken gesneden (5 cm)
- 70 g olijfolie
- 100 g prei doormidden gesneden
- 1 - 2 teentjes knoflook
- 1 chillipeper, vers, zaden verwijderd
- 1 teentje knoflook, in zijn geheel, ongeschild
- 250 g kalkoenborstfilet, zonder vel, gesneden in reepjes (1,5 cm x 3-4 cm), drooggedept met keukenpapier
- 50 g droog geroosterde en gezouten pinda's
- ½ tl zout
- 2 - 3 snuifjes paprika, gerookt, gemalen
- 600 g kippenbouillon
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 8048.2 kJ / 1923.6 kcal
- Białko
- 105.8 g
- Węglowodany
- 131.4 g
- Tłuszcz
- 111.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.9 g
- Błonnik
- 19.2 g
- Sód
- 2658.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linzencurry en gestoomde pompoen
1 Std. 15 Min
Aromatische kipcurry
1 Std.
Russische salade
Brak ocen
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1 Std. 15 Min
Virgin passievrucht mojito
10 Min
Schiacciata met gerookte zalm
Brak ocen
Smoothie bowl met kersen en cacao nibs
Brak ocen
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 Min
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Gnocchi Tricolore
35 Min
Quinoasalade
40 Min
Couscous met lam en groenten
50 Min