Urządzenia i Akcesoria
Zakwas buraczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 168 godz. 50 min
1000 g
Składniki
-
3 ½ ząbka czosnku
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
500 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
¾ - 1 ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
302.9 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
98.4 kJ /
23.5 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 Std. 15 Min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Karp w migdałowej panierce
1 Std. 40 Min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 Std.
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6, TM7)
169 Std. 10 Min
Wigilijna kapusta z grochem
2 Std. 20 Min
Chrzan tarty podstawowy
10 Min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 Std. 10 Min
Zakwas na żur
72 Std. 5 Min
Ćwikła
50 Min
Rozgrzewający napój z kurkumą i imbirem
10 Min