
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 250 g maku
- 300 g wody
- 100 g rodzynek
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 30 g wiórków kokosowych
- 40 - 60 g cukru
- 1 pomarańcza ekologiczna
- 100 g miodu, płynnego
-
1 - 1 ½
chałki (zależnie od wielkości), pokrojonej w 0,5 cm kromki
lub 6 - 7 bułek maślanych pokrojonych w 0,5 cm kromki -
rum do nasączenia pieczywa (patrz wskazówka)
lub mleko do namoczenia pieczywa (patrz wskazówka) - kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 550.8 kcal / 2306.1 kJ
- Białko
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Sód
- 139.1 mg