
Urządzenia i Akcesoria
Makówki (Makiełki)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
10 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
maku250 g
-
wody300 g
-
rodzynek100 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
wiórków kokosowych30 g
-
cukru40 - 60 g
-
pomarańcza ekologiczna1
-
miodu, płynnego100 g
-
chałki (zależnie od wielkości), pokrojonej w 0,5 cm kromki1 - 1 ½
-
rum do nasączenia pieczywa (patrz wskazówka)
-
kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
550.8 kcal /
2306.1 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
32.2 g
Węglowodany
61.7 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
139.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska