Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 250 g maku
- 300 g wody
- 100 g rodzynek
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g wiórków kokosowych
- 40 - 60 g cukru
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 100 g miodu, płynnego
- 1 - 1 ½ chałki (zależnie od wielkości), pokrojonej w 0,5 cm kromki
- rum, do nasączenia pieczywa (patrz wskazówka)
- kandyzowana skórka pomarańczowa, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2306.1 kJ / 550.8 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wigilijna kapusta z grochem
2 Std. 20 Min
Likier makowy
1 Std. 20 Min
Wodzionka
25 Min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 Std. 30 Min
Moczka
45min
Pomarańczowy likier jajeczny
20 Min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Likier jajeczny
15 Min
Babka z likierem jajecznym
1 Std. 20 Min
Kapusta zasmażana
1h 35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35min
Modro kapusta
45min