Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g wody
- 5 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i głębokiego smażenia (ok. 500 g)
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 25 g cukru
- 250 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 463.8 kJ / 110.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 18.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mleczne bułki do odrywania
4sa
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 Std.
Chleb na parze
2 Std. 20 Min
Glazurowana szynka
54 godz.
Chrust z ziemniaków (TM6)
25min
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Słodkie maślane rogale
2 Std. 10 Min
Podpłomyki z masłem czosnkowo-pietruszkowym
30min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10min
Pizza marinara
1h 35min
Sezamki
1h 50min
Podłużne bułki pszenne
3h 30 min