Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g wody
- 5 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i głębokiego smażenia (ok. 500 g)
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 25 g cukru
- 250 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 463.8 kJ / 110.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 18.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki na parze
2h
Lody stracciatella
8sa 15 dk
Mąka pełnoziarnista
5 Min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 Std. 50 Min
Czarne sezamki
1óra 50p
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1h 15min
Kajzerki
15h 45min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4u. 30min
Ciasto francuskie
1 Std. 45 Min
Szybkie kajzerki
1óra 50p
Francuskie rogaliki (Croissants)
12h