Smażone bułki chińskie

Smażone bułki chińskie

4.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 sztuk

Składniki

  • 620 g wody
  • 5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i głębokiego smażenia (ok. 500 g)
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 25 g cukru
  • 250 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 18.8 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 463.8 kJ / 110.9 kcal
Tłuszcz 1.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...