
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 620 g wody
- 5 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i głębokiego smażenia (ok. 500 g)
-
20
g drożdży świeżych pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 25 g cukru
- 250 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 110.9 kcal / 463.8 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 18.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Sezamki
1 godz. 50 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6)
1 godz. 15 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Kajzerki
15 godz. 45 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min