Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 60 g di farina tipo 00
- 60 g di mandorle pelate
- 30 g di gherigli di noci
- 30 g di nocciole tostate
- 60 g di burro a pezzi
- 60 g di zucchero di canna
- 50 g di biscotti secchi, sbriciolati
Zabaione
- 60 g di Marsala
- 60 g di vino bianco
- 6 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 2334.5 kJ / 558 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 39.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 43.9 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40min
Lingue di gatto
30min
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30min
Zuppa di cipolle alla francese con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h
Lingua sottovuoto con salsa verde
16h 30min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2h
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Crumble di panettone con crema al mascarpone e miele
20min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10min
Hummus ai pomodorini
1h
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min