Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di burro freddo e a pezzi + q.b.
- 50 g di zucchero
- 100 g di acqua fredda
Ripieno
- 30 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero di canna
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 850 g di mirtilli freschi
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata e il succo spremuto
- 1 albume leggermente sbattuto
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto
- zucchero di canna q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1096.5 kJ / 262.1 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 9.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Mousse al cioccolato con le pere
3h
Parfait allo yoghurt e frutta arcobaleno
20min
Crostata salata multicolore
1h
Cappone agli agrumi con purè di carote
2 Std. 30 Min
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Sangria analcolica
1 Std. 35 Min
Uova barzotte su purea di sedano rapa con bacon croccante
45min
Torta sfoglia alle mele
1h 30min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1h 30min
Palline cocco e lampone
3h