Lingua sottovuoto con salsa verde

Lingua sottovuoto con salsa verde

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Lingua sottovuoto
  • 1700 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 600 - 700 g di carne di vitello lingua, pulita e senza le parti grasse
  • 30 g di cipolla
  • 20 g di carota pelata
  • 20 g di sedano
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
Salsa verde
  • 40 g di mollica di pane bianco
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 70 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 filetti di acciughe sotto sale diliscate e dissalate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 tuorlo sodo a metà
  • 10 g di capperi sotto sale dissalati
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 792.7 mg
Białko 30.8 g
Kalorie 3195.5 kJ / 763.8 kcal
Tłuszcz 67.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...