Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde
TM6

Cappello del prete Sottovuoto con salsa verde

4.6 (40 ocen)

Składniki

  • 4 foglie di salvia fresca, lavate
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 500 g di spalla di manzo, pezzo intero, taglio cappello del prete
  • 10 g di burro

Salsa verde

  • 40 g di mollica di pane bianco
  • 30 g di aceto di vino bianco
  • 70 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 filetti di acciughe sotto sale, diliscate e dissalate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 tuorlo sodo a metà
  • 10 g di capperi sotto sale, dissalati
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1979 kJ / 473 kcal
Białko
31.2 g
Węglowodany
6.9 g
Tłuszcz
35.4 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy