Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do piernika
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
20 porcji
Składniki
-
80 g lasek cynamonu przełamanych na pół
-
4 płaskie łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
10 g gałki muszkatołowej, całej
-
20 ziaren ziela angielskiego
-
20 goździków
-
50 nasion kardamonu wyłuskanych
-
2 gwiazdki anyżu (tylko ziarna)
-
40 ziaren pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.8 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
76.2 kJ /
18.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Stollen
6 godz.
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Masa makowa
30 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Złote mleko z kurkumą
10 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min