Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dentes de alho
- 60 g chalota
- 500 g beringela cortada em pedaços
- 50 g azeite, mais q.b. p/ temperar
-
2
c. chá cheia de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 800 g água
- 80 g painço em grão
- ¼ - ½ c. chá de sal
- 2 - 3 pitadas de pimenta-de-caiena em pó
- 10 g sumo de lima, mais q.b. p/ temperar (½ unid. aprox.)
- 200 g natas, mais q.b. p/ guarnecer
- Coentros picados, q.b. p/ guarnecer
- Baguete q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1687 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.4 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 251.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Creme de beterraba
40min
Sopa XL
1h
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de couve-flor com floretes assados
45min
Sopa de beterraba
40min
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50min
Sopa fria de pêssego com lulas
1h 5min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35min
Creme de beterraba e laranja
40min
Creme de beterraba e maçã
40min
Sopa de curgete com cebolinho
40min