Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g azeitonas pretas s/ caroço
- 300 g farinha tipo 65
- 130 g manteiga
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 50 g queijo Emmental
- 150 g tomate seco, em óleo, escorrido
- 250 g cebola cortada em lâminas
- 50 g manteiga
- 4 ovos
- 200 g natas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2131.8 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 726.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e maçã
30 Min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 Min
Sorvete de pepino e hortelã
5 Min
Calzones de espinafres e alcachofra
2 Std.
Molho de iogurte
5 Min
Gnocchi com curgete - TM5
Nenhuma avaliação
Massa com molho de amendoim vegan
30 Min
Quiche de espinafres, queijo e alcachofras
40 Min
Clafoutis de tomate-cereja
50 Min
Massa preguiçosa
1 Std.
Bucatini de beterraba e feta
25 Min
Quiche vegetariana com espinafres e pimentos
1 Std.