Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego

Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego

4.4 17 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 1 ½ ząbka czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ łyżki żółtej pasty curry
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia (ok. 500 g)
  • 400 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 150 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pestki dyni uprzednio uprażone, do dekoracji
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • ¼ opakowania makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (50 g), połamanego na 5-7 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 691.1 mg
Białko 12.4 g
Kalorie 3386.9 kJ / 809.5 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 123 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...