Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z grzybami i kapustą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
30 g grzybów, suszonych
-
300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
-
400 g mleka
-
400 g wody mineralnej niegazowanej
-
400 g mąki pszennej
-
7 jajek
-
55 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
830 - 850 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
45 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
bułka tarta ilość do panierowania krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
639.8 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
770.1 kJ /
184.1 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 Std.
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 Std. 45 Min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 Std. 40 Min
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 Std. 45 Min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 Std.
Łazanki
1 Std.
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 Std. 40 Min
Bigos
1 Std. 30 Min
Gołąbki
1 Std. 45 Min
Karpatka
5 Std.