Krokiety z grzybami i kapustą

Krokiety z grzybami i kapustą

4.9 89 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
18 sztuk

Składniki

  • 30 g grzybów, suszonych
  • 300 g wrzącej wody do namoczenia grzybów
  • 400 g mleka
  • 400 g wody mineralnej niegazowanej
  • 400 g mąki pszennej
  • 7 jajek
  • 55 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia krokietów
  • 2 ¼ łyżeczki soli
  • 830 - 850 g kapusty kiszonej odsączonej z zalewy
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 45 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bułka tarta ilość do panierowania krokietów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 639.8 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 770.1 kJ / 184.1 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...