Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
-
150 g mąki pszennej150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
dżem owocowy np. malinowy, truskawkowy (ok. 100 g, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
25.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
606.9 kJ /
145.1 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1h 55min
Babeczki nietoperze na Halloween
2h
Muffinki ze skórkami z jabłek
1h
Laski św. Mikołaja
3h 20min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1h 35min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50min
Wegańskie ciastka korzenne
1h
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1h 50min
Korzenne ciasteczka z melasą
40min
Małe domki z piernika na kubek
5h 30min
Świąteczne choinki brownie
2h 50min