Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
-
150 g mąki pszennej150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
dżem owocowy np. malinowy, truskawkowy (ok. 100 g, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
25.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
606.9 kJ /
145.1 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Babeczki nietoperze na Halloween
2 godz.
Herbatniki Domino
2 godz. 20 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min