Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
-
150 g mąki pszennej150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
dżem owocowy np. malinowy, truskawkowy (ok. 100 g, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
25.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
606.9 kJ /
145.1 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne choinki brownie
2 godz. 50 min
Muffinki ze skórkami z jabłek
1 godz.
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Ciasteczka „ze wszystkim”
50 min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 godz.
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Ciastka z migdałami i gorzką czekoladą
40 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Cynamonowe ciastka na kubek
2 godz. 30 min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 min