Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem

Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem

4.3 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 sztuk

Składniki

  • mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    150 g
    150 g mąki pszennej
  • mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)
    110 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    30 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego
    100 - 120 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • jajko
    1
  • dżem owocowy np. malinowy, truskawkowy (ok. 100 g, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 145.1 kcal / 606.9 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 25.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...