Frangipane aux poires

Frangipane aux poires

4.3 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Pâtisserie
  • de beurre coupé en dés puis congelé pendant 30 minutes
    120 g
  • de farine de blé plus un supplément pour épousseter
    180 g
  • de sucre glace
    40 g
  • de sel de mer
    1 pincée
  • jaune d'oeuf de l'œuf moyen
    1
  • d'eau
    3 c. à café
Poires
  • d'eau
    500 g
  • poires (p. ex. Conférence ou Comice) pelées, coupées en deux, évidées (environ 320 g)
    3
Garniture à la frangipane
  • citron uniquement des épluchures fines de la peau
    1
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de beurre doux
    120 g
  • oeufs, de taille moyenne (53-63 g)
    2
  • d'amandes en poudre
    120 g
  • de farine de blé
    15 g
Glaze
  • de confiture d'abricot fondue
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 538 kcal / 2249 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...