Crème glacée au chocolat

4.7 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

  • 100 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao cassé en morceaux
  • 50 g de cacao en poudre (toutes sortes)
  • 400 g de lait
  • 200 g de crème
  • 150 g de sucre
  • 4 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1291 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...