Crème glacée au chocolat
TM6 TM5

Crème glacée au chocolat

5.0 ( 17 ocen )

Składniki

  • 100 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao cassé en morceaux
  • 50 g de cacao en poudre (toutes sortes)
  • 400 g de lait
  • 200 g de crème
  • 150 g de sucre
  • 4 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
309 kcal / 1291 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy