Crème glacée au chocolat

Crème glacée au chocolat

5.0 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

  • de chocolat noir extrafin, 70% de cacao cassé en morceaux
    100 g
  • de cacao en poudre (toutes sortes)
    50 g
  • de lait
    400 g
  • de crème
    200 g
  • de sucre
    150 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de sel (opcjonalnie)
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 309 kcal / 1291 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...