Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine

Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
30 morceaux

Składniki

  • de sucre
    410 g
  • de beurre
    330 g
  • jaune d'œuf
    5
  • de farine de blé
    260 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de flocons d'avoine et un peu plus à saupoudrer
    60 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    480 g
  • citrons de préférence biologiques, le zeste uniquement
    2
  • de crème, à fouetter, 30-40% m.g.
    60 g
  • œufs
    8
  • gousse de vanille les grains uniquement
    1
  • de gingembre frais (opcjonalnie) (± 2 cm), finement râpé
    1 morceau
  • de ricotta fraîche
    80 g
  • de fromage blanc (quark)
    50 g
  • citron (opcjonalnie) de préférence biologique, zeste et fruit en fines tranches, en finition
    1

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 213.1 kcal / 891.5 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 156.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...