Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine

Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
30 morceaux

Składniki

  • 410 g de sucre
  • 330 g de beurre
  • 5 jaune d'œuf
  • 260 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 60 g de flocons d'avoine et un peu plus à saupoudrer
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 480 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • 2 citrons de préférence biologiques, le zeste uniquement
  • 60 g de crème, à fouetter, 30-40% m.g.
  • 8 œufs
  • 1 gousse de vanille les grains uniquement
  • 1 morceau de gingembre frais (opcjonalnie) (± 2 cm), finement râpé
  • 80 g de ricotta fraîche
  • 50 g de fromage blanc (quark)
  • 1 citron (opcjonalnie) de préférence biologique, zeste et fruit en fines tranches, en finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 156.6 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 891.5 kJ / 213.1 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 23.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...