Macarons lapins de Pâques

Macarons lapins de Pâques

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz.
40 morceaux

Składniki

La ganache au chocolat au lait (2 jours avant)
  • de crème liquide 35% m.g.
    120 g
  • de miel
    20 g
  • chocolat au lait en morceaux
    140 g
Les macarons (la veille)
  • de sucre glace
    150 g
  • d'amandes en poudre
    150 g
  • de colorant alimentaire rouge en poudre
    1 pointe de couteau
  • blancs d'oeufs (210 g)
    4
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    150 g
Le jour même
  • de chocolat fondant en morceaux
    80 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 97.8 kcal / 408.7 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...