Macarons lapins de Pâques

Macarons lapins de Pâques

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz.
40 morceaux

Składniki

La ganache au chocolat au lait (2 jours avant)
  • 120 g de crème liquide 35% m.g.
  • 20 g de miel
  • 140 g chocolat au lait en morceaux
Les macarons (la veille)
  • 150 g de sucre glace
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
  • 4 blancs d'œufs (210 g)
  • 50 g d'eau
  • 150 g de sucre en poudre
Le jour même
  • 80 g de chocolat fondant en morceaux

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 morceau

Białko 1.6 g
Kalorie 408.7 kJ / 97.8 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...