Wersje kompatybilne
Spiced white chocolate and macadamia skillet brownie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 150 g macadamia nuts
- 60 g crystallised ginger
- 300 g good-quality white chocolate, broken into pieces
- 150 g gluten free flour
- 150 g caster sugar
- 4 eggs
- 2 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp ground ginger
- 2 pinches sea salt
- 300 g whipped cream, to serve
- 2 tbsp ginger syrup, to serve
- honeycomb, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3055.2 kJ / 730.2 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 112.7 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 godz. 20 min
Apricot liqueur
30 min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51hod. 35min
Plum Clafoutis (TM6)
Brak ocen
Pineapple Cheese Braid
3h 30min
Caramel and Vanilla Pie
3h
Strawberries and cream bites
1h 5min
Triple chocolate layer cake
5h 20min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15 Min
Traditional crème brûlée
25h